Spring direct naar de hoofdnavigatie, de zoekfunctie of de inhoud

Hanneke Steen-Klok nieuwe directeur NBd

Geachte relatie,

Namens de Stuurgroep van de Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd) ben ik verheugd te kunnen melden dat Hanneke Steen-Klok is benoemd tot directeur van de Nationale Bewegwijzeringsdienst. Uit de wervingsprocedure via de Algemene Bestuursdienst is Hanneke voor deze mooie en toekomstgerichte functie geselecteerd. Zij start haar werkzaamheden op 1 juni 2020.

Hanneke Steen-Klok is op dit moment afdelingshoofd Netwerkontwikkeling en Visie bij Rijkswaterstaat in Haarlem. Eerder heeft zij verschillende management- en strategiefuncties vervuld bij Rijkswaterstaat en was zij juridisch adviseur bij Waterschap Vechtstromen. Naast haar werk is zij actief als fractievoorzitter voor het CDA in haar woonplaats Hengelo. Hanneke studeerde juridische bestuurswetenschappen in Groningen.

De NBd heeft een landelijke regietaak, ten behoeve van uniformiteit en continuïteit in bewegwijzering, zowel voor automobilisten als fietsers. Dit bevordert de doorstroming van het verkeer en draagt bij aan de verkeersveiligheid. Op basis van Hannekes brede ervaring heb ik er vertrouwen in dat zij met de NBd de ingezette koers verder vorm kan geven.

Hanneke volgt Sabine Kern op. Sabine gaat per 1 juni aan de slag als Programmadirecteur Hoogwaterbescherming bij het Waterschap Limburg.

Namens RWS, provincies, gemeenten en waterschappen heet de Stuurgroep Hanneke een warm welkom en wenst haar veel succes!

 

Lindy Molenkamp

Voorzitter Stuurgroep NBd

(Directeur B&U, Provincie Noord-Holland)

< Terug naar de vorige pagina