Spring direct naar de hoofdnavigatie, de zoekfunctie of de inhoud

Rol NBd in tv-serie Buitenring Parkstad Limburg

Om betrokkenen en geïnteresseerden op de hoogte te houden, brengt de combinatie Buitenring Parkstad Limburg  (BPL) een tweewekelijks tv-serie uit, die is te volgen op de lokale zender LOO-TV.

In opdracht van het samenwerkingsverband Buitenring Parkstad Limburg (BPL) is de uitvoerende combinatie al ver gevorderd met de realisatie van de Buitenring. De Buitenring wordt een ringweg rondom de stadsregio Parkstad Limburg. Van deze regio maken de gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken en Schinnen deel uit. De Provincie Limburg, het Rijk en de Stadsregio Parkstad Limburg maken ook deel uit van het samenwerkingsverband.

Doel  is een hoogwaardige verbinding rond de regio met goede aansluiting op de hoofdwegen binnen Parkstad, zoals de Binnenring Parkstad. Zo zijn woonwijken, bedrijven en toeristische attracties in de regio straks beter te bereiken. Uiteraard heeft dit grootschalige project ook consequenties voor de bewegwijzering op utilitair gebied voor zowel het hoofd- als onderliggend wegennet. Vanuit haar rol als regievoerder stelt de Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd)  samen met de verschillende wegbeheerders de bewegwijzeringsplannen op. Op de aansluiting bij Nuth na, zijn deze plannen ook vastgesteld. Inmiddels zijn delen van het traject al voorzien van deze nieuwe bewegwijzering. De buitenring zal 31 augustus 2019 volledig gereed zijn.

In de uitzending van 31 januari is aandacht besteed aan de rol van de Nationale Bewegwijzeringsdienst. Senior adviseur Eduard Lachi van de NBd vertelt wat er bij komt kijken om een duidelijk en begrijpelijk bewegwijzeringsnet te realiseren. De uitzending is via YouTube terug te zien.

< Terug naar de vorige pagina