Spring direct naar de hoofdnavigatie, de zoekfunctie of de inhoud

Start naamswijziging bebording naar Utrecht Science Park

In juli en augustus wordt op de borden boven de snelwegen A12, A27 en A28 rond Utrecht de verwijzing ‘De Uithof’ vervangen door ‘Utrecht Science Park’.

Onthulling
De Nationale Bewegwijzeringsdienst startte vrijdag 10 juli in opdracht van Rijkswaterstaat op feestelijke wijze het doorvoeren van de naamswijziging door de onthulling van het eerste snelwegbord. Dat gebeurde in aanwezigheid van onder andere Hanneke Steen-Klok, directeur van de NBd. De provincie Utrecht, gemeente Utrecht, omliggende gemeenten en het OV hebben de naamswijziging op de borden, die onder hun wegbeheer vallen, al eerder door de NBd laten aanpassen.

Geen extra verkeershinder
De naamswijziging was een lang gekoesterde wens van alle betrokken partijen in de alliantiesamenwerking Utrecht Science Park, waar ook de provincie en gemeente Utrecht deel van uitmaken. “Op zowel de A27 als de A28 passeren jaarlijks 40 miljoen voertuigen. Voor de naamswijziging van ‘De Uithof’ in ‘Utrecht Science Park’ is het essentieel dat de naamswijziging ook op de borden boven en langs de snelwegen wordt doorgevoerd”, aldus Jan Henk van der Velden van Stichting Utrecht Science Park. “De werkzaamheden vinden deze zomer plaats en worden gecombineerd met gepland onderhoud, waardoor er nauwelijks tot geen extra verkeershinder optreedt”, aldus Eric Diepstraten van Rijkswaterstaat.

Utrecht Science Park
In Utrecht Science Park werken/studeren 27.000 medewerkers en ruim 51.000 studenten en groeit nog steeds. Op het park werken kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en bedrijven samen om nieuwe oplossingen te vinden voor een gezonder en duurzamer leven, nu en in de toekomst.

< Terug naar de vorige pagina