Spring direct naar de hoofdnavigatie, de zoekfunctie of de inhoud

Uitgelicht

Wegwijs in Nederland fietsland!

Nergens ter wereld wordt zoveel gefietst als in Nederland. De Spaak (NTR/NPO) is een podcast met nieuws en informatie over alledaags en recreatief fietsen.
Lees verder

125 jaar bewegwijzering; zo vanzelfsprekend als drinkwater

2019 is een bijzonder jaar voor de wereld van bewegwijzering; 125 jaar geleden, in 1894, werd de eerste wegwijzer voor fietsers geplaatst en ondertussen staan er meer dan 100.000 wegwijzers langs de Nederlandse auto- en fietswegen.

Lees verder

Terugblik Vakbeurs Mobiliteit 2019

Met een druk bezochte beursstand heeft de NBd succesvolle beursdagen afgesloten in Houten tijdens de Mobiliteitsvakbeurs op 27 en 28 november.

Lees verder

twee fietsers op het fietspad

Brunner door de Bocht: test nieuwe bewegwijzering snelfietsroute

De bewegwijzering bestaat 125 jaar. In 1894 werd de eerste houten paal met verwijzingen geplaatst om de weg te wijzen. En, het is dit jaar is ook de 100ste verjaardag van de fietspaddenstoel. NBd collega’s Piet Stolk en Paul van Schagen werden geïnterviewd door Edo Brunner van RTV Utrecht.
Lees verder

Aftrap campagne 125 jaar Bewegwijzering

In 2019 en 2020 vieren we het 125 jarige bestaan van bewegwijzering in Nederland. Tijdens de vakbeurs Mobiliteit in Houten op 28 november gaf Sabine Kern, directeur NBd, in bijzijn van de medewerkers en bezoekers van de NBd stand het startsein voor de campagne. Lees verder

Geef uw mening! Help bewegwijzering verbeteren voor hoogwaardige regionale fietsroutes

Samen met Tour de Force* en BUAS (Breda University of Applied Sciences), onderzoekt de NBd in hoeverre de huidige fietsbewegwijzering nog voldoet voor met name de snellere fietser. Welke verbeteringen kunnen in de bewegwijzering worden aangebracht, die zorgen voor een comfortabelere en veilige route van A naar B? Lees verder